donderdag, september 21, 2006

lampegietersavond




Tsjonge, wat was het maandagavond gezellig in de straten van Veenendaal. Kinderen verkleed als prinsessen, lieveheersbeestjes, spidermannen en zorro's liepen in een optocht door het dorp. Een jaarlijks terugkerend feest wat veel bekijks trekt en waar vooral veel kinderen aan meedoen. Zo ook Lisa, Lucas, Sarah en Inge. In de optocht lopen met een lampion, want dat hoort bij het jaarlijks terugkerend feest.


En een feest is het, want er mag naderhand ook, zij het gecontroleerd, vuur gemaakt worden. Er mag zelfs licht vuurwerk afgestoken worden. Speciaal voor deze gelegenheid is Lucas 's middags nog even naar de winkel gegaan om wat vuurwerk in te slaan. Trekbommetjes en super sterren. En als we dan weer naar binnen gaan wanneer het helemaal donker is drinken we nog een glas chocoademelk met een kaneelkoekje erbij. Dit hoort bij de lange traditie van lampegietersavond, maar die wij dit jaar toch maar overgeslagen hebben.


Dit jaar was overigens een speciaal jaar, want we hadden een primeur: ook Thijs Jagersma liep mee in de optocht. Ja, als je bij ons blijft eten moet je ook meelopen. Wat, loop je voor de eerste keer mee? Maar, je woont al 18 jaar in Veenendaal! Nee, z'n ouders vonden niet dat dit een nuttige aanvulling op z'n opvoeding was. Nou ja zeg......

Maar goed, hij heeft de vuurdoop gehad; er stonden zelfs bekenden langs de weg. En hij vond het nog leuk ook!

Thijs, bedankt. Het was gezellig!

1 opmerking:

fam Sollie zei

Dat ziet er weer gezellig uit! Het was natuurlijk lekker weer om te lopen!

groetjes Lucie