maandag, september 25, 2006

en dan sta je oog in oog met een koe...


Tijdens een mooi stukje autorijden door de betuwe komen we langs verschillende mooie plaatsjes. Zo rijden we langs het oranjestadje Buren, met een prachtige stadsmuur die mooi gekleurd wordt door de warme nazomerzon. Maar, na dit stadje doemt onze bestemming op in de verte: Asch.
Ik had er nog nooit van gehoord. En ik was niet de enige. De meeste collega's hadden ook nog niet eerder van dit plaatsje gehoord en waren er al evenmin geweest.
En zoals gebruikelijk moet één keer de eerste zijn. We stallen onze auto naast die van een collega en steken behoedzaam de weg over. En dat is wel nodig, want ze rijden hier niet bepaald zachtjes.
Het doel van deze middag en avond is om samen met onze partners te ontspannen tijdens een spelletje golf. Nee, niet galv(zoals je het uitspreekt met de bekende aardappel in de keel) maar boerengolf.
Na een lekkere kop koffie met cake werden we ingedeeld in 7 groepen. Elke groep kreeg een golfclub en een bal mee het weiland in. Daar spraken de regels voor zich, zodat spoedig de een na de ander de bal beroerde met de boerengolfclub. En dat dat nog best moeilijk was bleek wel uit de vele hilarische opmerkingen van de verschillende collega's op het spel van de ander.


Het 'weiland' was bezaaid met bosjes brandnetels. Het was dus wel oppassen geblazen. De boer werd er van verdacht deze bosjes speciaal aangelegd te hebben om zo de handicap van de verschillende deelnemers te vergroten. Uiteindelijk was de laatste hindernis de moeilijkste. Vooral omdat er een bepaalde groep was die enkele niet nader te omschrijven zaken achter hadden gelaten. Hilarisch was het wel.

En dan sta je oog in oog met een koe. En ook een koe heeft zo af en toe een goed gesprek nodig. En met wie kun je dan beter een onder onsje hebben dan met Lijan.


Na dit onderonsje werden de kelen weer gesmeerd met kostbaar vocht. Dit ter voorbereiding op het diner wat ter afsluiting van de avond werd genuttigt. Het was een gezellig samenzijn waar het nuttige en het aangename hand in hand gingen.

Ter afsluiting werden de prijzen uitgerijkt en werd er genoten van een verrukkelijk dessert.

Een geslaagde dag, waarop we weer met genoegen op terug kunnen zien.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tjonge, tjonge. Wordt er niet meer echt gewerkt tegenwoordig???
Ben gewoon jaloers natuurlijk.

Hans

fam Sollie zei

en wie heeft gewonnen???????