woensdag, juni 25, 2008

tuinoogst

Gespot in de tuin van Lucie.








En dit was nog over van de oogst...

maandag, juni 16, 2008

pionieren

Even een paar kiekje van stillevens bij ons in huis....




...en in de tuin...


En dit kuikentje kwamen we tegen in de efteling.


zaterdag, juni 14, 2008


fata morgana

Het was vandaag geen fata morgana en toch ook weer wel.
Als je dit eerste plaatje bekijkt denk je misschien aan een luchtspiegeling. Maar het was werkelijkheid. Samen met Lisa een dagje efteling. Voor papa weer eens lekker alle atracties langs en voor Lisa een heerlijk dagje uit. Voor alle zekerheid hebben we de meeste atracties nog eens gedaan, om zeker te weten dat het echt geen fata morgana was.
En zeg je efteling, dan mag een bezoek aan het sprookjesbos natuurlijk niet ontbreken. De aloude fakir is nog steeds niet uitgefloten en krijgt de tulpen, zei het iets verroest, weldegelijk nog omhoog. Ook het afval wat we normaalgesproken in de afvalmanden gooien sparen we op voor de nog altijd onverzadigbare maag van holle bolle gijs. En langnek? Hij steekt zijn nek nog steeds uit. Maar waarvoor weet ik niet, want de hem omringende bomen ontnemen hem al enige tijd het zicht.
Het was wel weer een heerlijk dagje uit.
Lisa, bedankt!

vrijdag, juni 13, 2008



Een 'simpele' geranium kan ook mooi zijn...

maandag, juni 09, 2008

Het leven is goed...

...in het brabantse land waar we een weekendje hebben gelogeerd. Het was even vroeg beginnen vrijdag, maar dan kun je ook op tijd weg van je werk. Via school neem ik Lucas mee naar huis waar we al een aantal tassen gevuld aantreffen. Na de laatste puntjes op de i te hebben gezet kunnen we vertrekken. De file die we tegenkomen duurt niet lang, zodat we niet veel later dan gepland aankomen in ons verblijf voor enkele nachten. Eerst doen we toch de nodige boodschappen en vullen daarna onze magen in de plaatselijke snackbar, die zeer goed eten wist te bereiden. We hebben gesmuld dat het een lieve lust was. Weer terug gingen we nog even naar het zwembad. Discozwemmen. Dat was even genieten. Als ouders waanden we ons terug in onze jeugd, want de disonummers uit de jaren '80 kwamen in grote getale voorbij.

De volgende dag werd opnieuw een zwemdag.


De kinderen waren niet uit het bad te krijgen. Als ouders moet je dan gedwongen lezen. Heel vervelend. Maar ook een verzetje met de kinderen was goed te doen. Gelukkig had ik de langste adem...
En na zo'n dagje zwemmen is het heerlijk om op de bank met z'n drieën een duckje te lezen.


Zondag komen we Ronald tegen in de kerk. Hij gaat met ons mee naar het huisje en we maken met elkaar een wandeling. En ook hier zwemmen alle eendjes in het water.

Wat is het geweldig weer vandaag. Als Ronald weer weg is spelen de kinderen ergens op het park en relaxen wij samen bij het huisje.



Na het eten pakken we onze spullen weer in en nemen we de toeristische route naar huis.
Zo'n weekend is voor herhaling vatbaar.