zaterdag, december 08, 2007

Openlucht


Zo, de winter is begonnen. Dat dachten ze ook in het openlucht museum. Samen met Hans en Lucie en moeder zijn we daar de eerste dag van december heen gegaan. Alles in een winterse sfeer omgetoverd.
En een heuse ijsbaan aangelegd die door Sinterklaas werd geopend. En natuurlijk heeft ook moeder de hand van Klaas gevat.


We hebben veel gezien van allerlei ambachten. De kinderen mochten van schapenwol een klein schaapje maken, waar ze allemaal druk mee bezig zijn geweest.
Ook werd er door de kinderen een broodje gebakken boven een vuurtje. De wind draaide nog al eens, zodat ze allemaal wel een keertje in de rook hebben gezeten.
Voor ons was het hoogtepunt de strooppot, waar een ondeugende piet eerder deze dag weer uit gekropen was. En daar was de baas van de strooppot niet blij mee. Gelukkig liep alles weer met een sisser af. En dat mede door het herderlijke optreden van de goedheiligman. Maar goed, bij de strooppot kregen we uitleg over de wijze van bereiding van (appel-peren)stroop. En als toetje een laagje echte stroop om te proeven. En daar konden we geen genoeg van krijgen. Wat was dat lekker.....

Met de tram reden we naar de uitgang om nog even op de schaatsen te staan. We hebben allemaal een paar rondjes gemaakt. Want als je er bent en er ligt ijs, dan moet je toch weer even de ijzers onder hebben gehad. En dat ging best nog wel goed. Volgens mij is er niemand onderuit gegaan.