maandag, september 25, 2006

en dan sta je oog in oog met een koe...


Tijdens een mooi stukje autorijden door de betuwe komen we langs verschillende mooie plaatsjes. Zo rijden we langs het oranjestadje Buren, met een prachtige stadsmuur die mooi gekleurd wordt door de warme nazomerzon. Maar, na dit stadje doemt onze bestemming op in de verte: Asch.
Ik had er nog nooit van gehoord. En ik was niet de enige. De meeste collega's hadden ook nog niet eerder van dit plaatsje gehoord en waren er al evenmin geweest.
En zoals gebruikelijk moet één keer de eerste zijn. We stallen onze auto naast die van een collega en steken behoedzaam de weg over. En dat is wel nodig, want ze rijden hier niet bepaald zachtjes.
Het doel van deze middag en avond is om samen met onze partners te ontspannen tijdens een spelletje golf. Nee, niet galv(zoals je het uitspreekt met de bekende aardappel in de keel) maar boerengolf.
Na een lekkere kop koffie met cake werden we ingedeeld in 7 groepen. Elke groep kreeg een golfclub en een bal mee het weiland in. Daar spraken de regels voor zich, zodat spoedig de een na de ander de bal beroerde met de boerengolfclub. En dat dat nog best moeilijk was bleek wel uit de vele hilarische opmerkingen van de verschillende collega's op het spel van de ander.


Het 'weiland' was bezaaid met bosjes brandnetels. Het was dus wel oppassen geblazen. De boer werd er van verdacht deze bosjes speciaal aangelegd te hebben om zo de handicap van de verschillende deelnemers te vergroten. Uiteindelijk was de laatste hindernis de moeilijkste. Vooral omdat er een bepaalde groep was die enkele niet nader te omschrijven zaken achter hadden gelaten. Hilarisch was het wel.

En dan sta je oog in oog met een koe. En ook een koe heeft zo af en toe een goed gesprek nodig. En met wie kun je dan beter een onder onsje hebben dan met Lijan.


Na dit onderonsje werden de kelen weer gesmeerd met kostbaar vocht. Dit ter voorbereiding op het diner wat ter afsluiting van de avond werd genuttigt. Het was een gezellig samenzijn waar het nuttige en het aangename hand in hand gingen.

Ter afsluiting werden de prijzen uitgerijkt en werd er genoten van een verrukkelijk dessert.

Een geslaagde dag, waarop we weer met genoegen op terug kunnen zien.

donderdag, september 21, 2006

lampegietersavond




Tsjonge, wat was het maandagavond gezellig in de straten van Veenendaal. Kinderen verkleed als prinsessen, lieveheersbeestjes, spidermannen en zorro's liepen in een optocht door het dorp. Een jaarlijks terugkerend feest wat veel bekijks trekt en waar vooral veel kinderen aan meedoen. Zo ook Lisa, Lucas, Sarah en Inge. In de optocht lopen met een lampion, want dat hoort bij het jaarlijks terugkerend feest.


En een feest is het, want er mag naderhand ook, zij het gecontroleerd, vuur gemaakt worden. Er mag zelfs licht vuurwerk afgestoken worden. Speciaal voor deze gelegenheid is Lucas 's middags nog even naar de winkel gegaan om wat vuurwerk in te slaan. Trekbommetjes en super sterren. En als we dan weer naar binnen gaan wanneer het helemaal donker is drinken we nog een glas chocoademelk met een kaneelkoekje erbij. Dit hoort bij de lange traditie van lampegietersavond, maar die wij dit jaar toch maar overgeslagen hebben.


Dit jaar was overigens een speciaal jaar, want we hadden een primeur: ook Thijs Jagersma liep mee in de optocht. Ja, als je bij ons blijft eten moet je ook meelopen. Wat, loop je voor de eerste keer mee? Maar, je woont al 18 jaar in Veenendaal! Nee, z'n ouders vonden niet dat dit een nuttige aanvulling op z'n opvoeding was. Nou ja zeg......

Maar goed, hij heeft de vuurdoop gehad; er stonden zelfs bekenden langs de weg. En hij vond het nog leuk ook!

Thijs, bedankt. Het was gezellig!

maandag, september 18, 2006

tandjes...

Nou, nou, dat was een gezellige verjaardag bij Subhash. We hebben met z'n allen genoten van de heerlijke cakejes en chocolaatjes. De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt, zowel buiten als binnen. Nou Lucie, nog bedankt voor alle lekkers!
Oeps, Sarah, dat ging even niet goed. Wat heb jij nou gedaan? Ben je met de step gevallen? Dat ziet er niet zo mooi uit. Een hoek eraf van de ene en een poortje in de andere.



Maandagmorgen naar de tandarts. Eerst veel gebrul, maar daarna doet Sarah het goed. Gelukkig maakte de tandarts er weer wat moois van ! Wel heeft Sarah 's middags van alle gedoe een paar uurtjes op de bank liggen slapen.

zaterdag, september 16, 2006

Courgette


Ja, je ziet het al.
Deze week eten we courgettetaart, courgettesoep, courgettekoek, courgette met macaroni, gevulde courgette... heb je nog meer ideeen ?
Deze joekel weegt 3,5 kilo. We kwamen 'm tegen bij de zuivelboerderij.
Lucas handelde goed met handje klap. Hij had 'm voor 1 euro.
Die jongen nemen we vaker mee.

woensdag, september 13, 2006

Slofjes van, slofjes van.....





De afgelopen tijd is er nog al wat aan sokken gebreid in huize bos.
Het resultaat mag er dan ook zijn.

Nu is het nog geen winter, maar je kunt er ook heerlijk op glijden. En op school er de show mee stelen.

En Inge is vanavond ook bezig geweest om haar eigen sloffen te maken. Ze zien er prachtig uit, naar de nieuwste mode gemaakt en in hippe kleuren. Alleen, de levensduur is wat beperkt......



Je moet er maar opkomen.

Maar goed, jong geleerd is misschien oud gedaan?

zaterdag, september 09, 2006

Holterberg



Tijdens de wandeling op de Holterberg kwam ik een schitterende paddestoel tegen. Wat ziet deze er van de onderkant mooi uit!

Ook van de diorama's heb ik verschillende foto's gemaakt, waarvan er eentje in panorama.

Zo kun je de hele diorama zien.